Методи приготування коктейлів











Білд. Застосовується для приготування коктейлів 
в посуді для подачі. Підготовлений посуд (склянка, 
чарка, келих) заповнюють до половини льодом, 
наливають необхідні компоненти та 
розміщують барною ложкою зверху вниз
Лейнрінг. Застосовується під час приготуівання
 шарових(коротких) коктейлів). 
За допомогою барної ложки  наливаються 
інгрідієнти шарами(у відсутності з 
співвідношенням щільності та міцності







Бленд. Застосовується для приготування коктейлів
 з великою кількостью льоду, 
з фруктами, з емульгаторами. 
Компоненти змішуються за допомогою  
блендера або міксера. У склянку міксера 
кладеться необхідна кількість 
льоду і наливаються всі компоненти.       


Шейк. Застосовується для приготування 
коктейлів в шейкері. Шейкер охолоджують льодом.  

Потім звільняють його від льоду та 
заповнюють новим льодом на 2/3 об’єму. 
Наливають необхідні компоненти, 
міцно закривають і енергійними короткими 
рухами струшують у горизонтальному 
напрямку 10-15 сек. Обома руками. 
Потім знимають ковпачок, 
фільтрують напій у посуд для подачі.




Стір. Застосовується для приготування                  

 коктейлів в барній склянці.                                            
Барну склянку наповнюють на 2/3 льодом. 
Наливають всі компоненти, перемішують 
барною ложкою круговими рухами на 
протязі 5-6 сек. Після приготовлений 
напій проціжують у посуд подачі через стренер.






Мадл. Застосовують при приготуванні напоїв,
 коли інгредієнти(цукор, цитрусові, трави)  потрібно перетерти 

Комментарии