Електронні пристрої в ресторанному сервісі



Orderman - останнім часом величезну популярність отримали мобільні термінали, які замінять офіціантові звичний блокнот. Завдяки їм оперативність обслуговування клієнтів істотно зростає: гість ще розмовляє з офіціантом з приводу вибору гарячого блюда, а в барі вже готуються замовлені їм напої. RK-MobWaiter на Apple iPod Touch - електронні блокноти офіціанта.
Пристрої типу iPad - технологія обслуговування без офіціантів в повноцінному ресторані. Завдяки їм відвідувачі можуть робити замовлення, Нетер час в очікуванні офіціанта. Зовнішній вигляд замовленої страви можна оцінити по фото на екрані, гість сам відправляє замовлення на кухню, тим самим спрощуючи і скорочуючи за часом весь процес замовлення. При цьому за допомогою встановлених на кухні відеокамер і плазмової панелі в залі можна спостерігати on-line за приготуванням своєї страви. Оплата здійснюється також без участі офіціанта - за допомогою кредитної карти, що вставляється в спеціальний пристрій, підключений до комп'ютера.
Кіоски NEXTEP POS - кіоски самообслуговування для самостійного оформлення замовлень на харчовий лінії і безготівкової оплати в кафе.

Kitchen Display System - для кухні концептуального ресторану і VDU (Video Display Unit) для фастфуду. В системі VDU замовлені страви з'являються на екрані в хронологічному порядку в міру їх введення на касовій станції. Дані про приготованих стравах кухар прибирає з екрана за допомогою пульта управління. В системі KDS замовлення відображаються на екрані в порядку надходження, але тільки після їх збереження на станції. У даній системі існують два види моніторів - для кухаря і для офіціанта. На екранах кухаря відображається інформація по замовленнях і страв, на екранах офіціанта - про стан готовності страв, при цьому кожному етапу приготування відповідає свій колір. Система KDS сигналізує кухареві про запізненні в приготуванні страв. Офіціант бачить орієнтовний час виконання замовлення і стадію, в якій він знаходиться.
 Web-моніторинг - допомагають реєструвати будь-яке недотримання санітарних норм і правил безпеки. Ця технологічна розробка, розроблена компанією Sealed Air, здатна фіксувати порушення в роботі працівника, наприклад, коли персонал працює без рукавичок або головних уборів при обробці їжі. Завдяки такій технології, у керівництва складеться правильне уявлення про рівень підготовки персоналу.

Комментарии