Покрокова декантація червоного вина





https://www.youtube.com/watch?v=imjnXyZl1sY

Картинки по запросу декантация

Декантація вина - це його переливання з пляшки в спеціальний графин для насичення киснем (аерації), очищення від осаду на дні і створення урочистої атмосфери дегустації. В основному декантують тільки червоні вина, але є білі сорти, які після насичення киснем, краще розкривають ароматичні та смакові властивості.


             Вина, які потребують декантації.
       * Зрілі червоні вина, які незважаючи на свій 10-15-літній вік, усе ще можна ввважати молодими (врожаї 1982-1990років);
       *  Вина років з чудовою якістю врожаю, таких як: 1945, 1961, 1982;
        * Ще не повністьб розкриті червоні вина гарних сортів або середнніх років врожаю 1983, 1991, 1992, 1993, 1994, 1997;
      * Червоні вина кращих із нещодавніх урожаїв:1995, 1996, 1998 років, які зараз відкорковати не рекомендується, але на які вже існує попит;
      * Більшість білих вин віком від 5 до 15 років;
   * Декантації потребують також портвейни.

  Вина, які не рекомендується декантувати.
Дуже молоді червоні вина (Божоле, просте Бордо, ельзаське Піно Нуар);
    * Більшість рожевих вин;
   * Дуже молоді білі вина на базі сортів Совіньйон, Шенен, Шардоне, білі вина:  Рона, Прованс, и Анджуйські, Бургундські (шаблі, Аліготе);
    * Шампанське Брют, Біле і Рожеве;
    * Дуже старі вина, віком 20-50 років. Пляшку старого вина краще відкупорювати на 40хвилин раніше.

Комментарии