Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«В-52»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Налити в лікерну чарку кавовий лікер.
(Він самий щільний по консистенції, тому
наливається найперший)
|
2
|
За допомогою столового ножа або по тильній
стороні чайної ложки укладіть шар вершкового лікеру. (При цьому шари не
повинні з'єднатися)
|
3
|
Потім додати останній шар, апельсинового
лікер.
|
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Маргарита»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Змастіть край келиха лаймом і акуратно занурте в блюдце
з сіллю. Злегка струсіть келих, щоб прибрати надлишки солі
|
2
|
Беремо класичний шейкер і наповнюємо його льодом на
1/3.
|
3
|
Вливаємо 50 мл текіли, 25 мл апельсинового лікеру і 30
мл свіжого соку лайма. Закриваємо шейкер і ретельно перемішуємо.
|
4
|
Переливаємо коктейль з шейкера в келих, відсіваючи лід
і намагаючись не пошкодити краст.
|
5
|
Відрізаємо часточку лайма і прикрашаємо наш освіжаючий
коктейль.
|
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Дайкірі»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Дайкірі подають в коктейльній бокалі, який
потрібно охолодити.
Для цього наповнюємо його доверху колотим
льодом.
|
2
|
За допомогоюмірної чарки відмірюють 50 мл світлого рому.
Це буде алкогольна основа коктейлю Дайкири.
|
3
|
Виливаємо світлий ром в шейкер.
|
4
|
Відміряємо 20 мл цукрового сиропу.
Додаємо сироп в шейкер.
|
5
|
Віджимаємо сік лайма прямо в шейкер
|
6
|
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти коктейлю
протягом декількох хвилин.
|
7
|
Готуємо коктейль Дайкірі до подачі. Звільняємо
келих від льоду і талої води.
|
8
|
Для проціджування коктейлю використовуємо
метод даблСтрейн. Це означає, що рідина буде проходити через два сіта.
ДаблСтрейн дозволяє відфільтрувати найдрібніші
шматочки льоду і лайму.
|
9
|
Дайкірі можна подавати самостійно, а можна як
гарнір додати скибочку лайма чи лимона.
|
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Хіросима»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Наливаємо 20 мл самбуки, не зачіпаючи стінки чарки
вгорі.
|
2
|
До стінки чарки вище рівня самбуки притуляє ніж або
барну ложку. По ній повільно пускаємо 20 мл лікеру Бейліс. Таким чином, лікер
рівно ляже на перший шар, і вони не перемішуються.
|
3
|
Таким же чином за допомогою ложки або ножа створюємо
третій шар (абсент).
|
4
|
Після появи трьох рівних шарів додаємо зверху 2-3
краплі сиропу гренадін. Вони дуже красиво пробивають шари, осідають і тягнуть
за собою лікери так, що утворюється страхітливе подобу ядерного вибуху.
|
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Космополітен»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Готуємо келих для подачі.
|
2
|
Додаємо сік лайма в шейкер. Досить буде однієї
половинки фрукта.
|
3
|
Додаємо горілку з лимонним смаком.
|
4
|
Наступний інгредієнт, який бере участь у формуванні
цитрусового букета, - апельсиновий лікер Куантро. Додаємо його в шейкер.
|
5
|
Для отримання якісного Космополітен, важливо вибрати
якісний журавлинний сік. В ідеалі його краще віджати з ягід самостійно.
Додаємо сік в шейкер.
|
6
|
Перемішуємо всі інгредієнти з льодом у шейкері. Якщо
лід вже встиг трохи підтанути, то потрібно позбутися від води.Ретельно,
протягом декількох хвилин, трясемо шейкер.
|
7
|
Коли коктейль добре перемішався, виливаємо його в келих
для мартіні, використовуючи стрейнер для відсіювання шматочків льоду.
Стрейнер можна замінити будь-яким ситечком, яке є у вас під рукою. Не
забудьте попередньо висипати з келиха кубики льоду і вилити зайву воду.
|
8
|
Вирізаємо з шкірки "стрічку", яку скручуємо
спіраллю. Це можна робити над коктейлем, оскільки вивільнені ефірні масла
тільки облагородять його смак.
|
«Манхеттен»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Перед приготуванням заповнюємо келих до країв колотим льодом.
|
2
|
Наповнюємо шматочками льоду стакан для змішування, в
якому будемо перемішувати всі інгредієнти коктейлю Манхеттен.
|
3
|
Вливаємо в стакан біттерАнгостура. Це дуже концентрована
настоянка, тому, додаємо 1-2 краплі.
|
4
|
Додаємо червоний вермут «Мартіні».
|
5
|
Наступний інгредієнт - бурбон. Вливаємо в стакан для
змішування.
|
6
|
Добре перемішуємо всі складові коктейлю за допомогою
барной ложки.
|
7
|
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через
стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.
|
8
|
Для подачі нам знадобиться цедра апельсина. Очищаємо її
ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.
|
9
|
У Манхеттен додається коктейльна вишня Мараськіно, яка
нанизана на шпажку.
Кладемо її в коктейльну чарку з напоєм.
|
Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Гибсон»
№з/п
|
Послідовність виконання
|
1
|
Наповнитишейкер кубиками льоду.
|
2
|
Додаємо у шейкер
сухий вермут 15 мл і лондонський сухий джин 75 мл.
|
3
|
Ретельно збиваємо.
|
4
|
Готуємо келих для подачі. Охолоджуємо бокал.
|
5
|
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через
стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.
|
6
|
Для подачі нам знадобиться цедра лимону. Очищаємо її
ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.
|
7
|
Прикрашаємо трьома маринованими цибулинами на шпазі
|
Комментарии
Отправить комментарий