Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«В-52»
№з/п
Послідовність виконання
1
Налити в лікерну чарку кавовий лікер.
(Він самий щільний по консистенції, тому наливається найперший)
2
За допомогою столового ножа або по тильній стороні чайної ложки укладіть шар вершкового лікеру. (При цьому шари не повинні з'єднатися)
3
Потім додати останній шар, апельсинового лікер.

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Маргарита»
№з/п
Послідовність виконання
1
Змастіть край келиха лаймом і акуратно занурте в блюдце з сіллю. Злегка струсіть келих, щоб прибрати надлишки солі
2
Беремо класичний шейкер і наповнюємо його льодом на 1/3.
3
Вливаємо 50 мл текіли, 25 мл апельсинового лікеру і 30 мл свіжого соку лайма. Закриваємо шейкер і ретельно перемішуємо.
4
Переливаємо коктейль з шейкера в келих, відсіваючи лід і намагаючись не пошкодити краст.
5
Відрізаємо часточку лайма і прикрашаємо наш освіжаючий коктейль.

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Дайкірі»
№з/п
Послідовність виконання
1
Дайкірі подають в коктейльній бокалі, який потрібно охолодити.
Для цього наповнюємо його доверху колотим льодом.
2
За допомогоюмірної чарки відмірюють 50 мл світлого рому.
Це буде алкогольна основа коктейлю Дайкири.
3
Виливаємо світлий ром в шейкер.
4
Відміряємо 20 мл цукрового сиропу.
Додаємо сироп в шейкер.
5
Віджимаємо сік лайма прямо в шейкер
6
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти коктейлю протягом декількох хвилин.
7
Готуємо коктейль Дайкірі до подачі. Звільняємо келих від льоду і талої води.
8
Для проціджування коктейлю використовуємо метод даблСтрейн. Це означає, що рідина буде проходити через два сіта.
ДаблСтрейн дозволяє відфільтрувати найдрібніші шматочки льоду і лайму.
9
Дайкірі можна подавати самостійно, а можна як гарнір додати скибочку лайма чи лимона.

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Хіросима»
№з/п
Послідовність виконання
1
Наливаємо 20 мл самбуки, не зачіпаючи стінки чарки вгорі.
2
До стінки чарки вище рівня самбуки притуляє ніж або барну ложку. По ній повільно пускаємо 20 мл лікеру Бейліс. Таким чином, лікер рівно ляже на перший шар, і вони не перемішуються.
3
Таким же чином за допомогою ложки або ножа створюємо третій шар (абсент).
4
Після появи трьох рівних шарів додаємо зверху 2-3 краплі сиропу гренадін. Вони дуже красиво пробивають шари, осідають і тягнуть за собою лікери так, що утворюється страхітливе подобу ядерного вибуху.

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Космополітен»
№з/п
Послідовність виконання
1
Готуємо келих для подачі.
2
Додаємо сік лайма в шейкер. Досить буде однієї половинки фрукта.
3
Додаємо горілку з лимонним смаком.
4
Наступний інгредієнт, який бере участь у формуванні цитрусового букета, - апельсиновий лікер Куантро. Додаємо його в шейкер.
5
Для отримання якісного Космополітен, важливо вибрати якісний журавлинний сік. В ідеалі його краще віджати з ягід самостійно. Додаємо сік в шейкер.
6
Перемішуємо всі інгредієнти з льодом у шейкері. Якщо лід вже встиг трохи підтанути, то потрібно позбутися від води.Ретельно, протягом декількох хвилин, трясемо шейкер.
7
Коли коктейль добре перемішався, виливаємо його в келих для мартіні, використовуючи стрейнер для відсіювання шматочків льоду. Стрейнер можна замінити будь-яким ситечком, яке є у вас під рукою. Не забудьте попередньо висипати з келиха кубики льоду і вилити зайву воду.
8
Вирізаємо з шкірки "стрічку", яку скручуємо спіраллю. Це можна робити над коктейлем, оскільки вивільнені ефірні масла тільки облагородять його смак.

 Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Манхеттен»
№з/п
Послідовність виконання
1
Перед приготуванням заповнюємо келих  до країв колотим льодом.
2
Наповнюємо шматочками льоду стакан для змішування, в якому будемо перемішувати всі інгредієнти коктейлю Манхеттен.
3
Вливаємо в стакан біттерАнгостура. Це дуже концентрована настоянка, тому, додаємо 1-2 краплі.
4
Додаємо червоний вермут «Мартіні».
5
Наступний інгредієнт - бурбон. Вливаємо в стакан для змішування.
6
Добре перемішуємо всі складові коктейлю за допомогою барной ложки.
7
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.
8
Для подачі нам знадобиться цедра апельсина. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.
9
У Манхеттен додається коктейльна вишня Мараськіно, яка нанизана на шпажку.
Кладемо її в коктейльну чарку з напоєм.

Інструкційно-технологічна картка приготування коктейлю
«Гибсон»
№з/п
Послідовність виконання
1
Наповнитишейкер кубиками льоду.
2
Додаємо  у шейкер сухий вермут 15 мл і лондонський сухий джин 75 мл.
3
Ретельно збиваємо.
4
Готуємо келих для подачі. Охолоджуємо бокал.
5
Коктейльну чарку звільняємо від льоду і води. Через стрейнер (або сітечко) переливаємо коктейль зі склянки для змішування.
6
Для подачі нам знадобиться цедра лимону. Очищаємо її ножем або використовуємо пілер. Видавлюємо ефірні масла з цедри в коктейль.
7
Прикрашаємо трьома маринованими цибулинами на шпазі


Комментарии