Рекомендації до оформлення змішаних напоїв




Оформлення змішаних напоїв та коктейлів
Змішані напої і коктейлі повинні бути смачними, ароматними, естетично оформленими і привабливими.
Для одних коктейлів, наприклад класичних, використовують традиційні елементи оформлення, інші подають без оформлення.
При оформленні коктейлів дотримуються наступних правил:
- використовують тільки такі компоненти, які за смаком і кольором поєднуються з напоєм;
- застосовують натуральні продукти;
- при виборі прикраси для коктейлю враховують розмір келиха і загальна кількість напою;
- використовують свіжі стиглі, красиво нарізані фрукти, без вад, щоб їх можна було з'їсти;
- пікантні змішані напої та коктейлі прикрашають овочами і зеленню; при цьому, зелень не обов'язково з'їдати разом з коктейлем;
- спіраль лимонної або апельсинової цедри знімають спеціальним ножем;
- свіжі ягоди полуниці або малини збризкують лимонним соком і обвалюють у великому цукрі-піску або цукрової пудри, так вони виглядають засніжені;
- часточки яблук або груш збризкують лимонним соком, щоб уникнути потемніння;
- для створення композицій цілі фрукти або їх частини - половинки, скибочки, кружальця, часточки - нанизують на краю келихів; до них можна прикріпити на шпажках інші фрукти, шпажки з фруктами або ягодами можна опустити в коктейлі або закріпити на краю келиха;
- в оформленні коктейлів можуть бути використані листя і квіти рослин, наприклад, квітки орхідеї або троянди; плаваючі на поверхні напою або коктейлю.
Залежно від пори року можна використовувати як свіжі, так і консервовані фрукти. Влітку прекрасним доповненням до коктейлю є кисть червоної смородини на краю келиха. Для створення композиції потрібно вибирати фрукти, які покращують і підкреслюють смак коктейлю, а не пригнічують його. Змішані напої і коктейлі не слід перевантажувати дуже складним оформленням.
Використовують дві однакові ягоди свіжої вишні чи черешні на одній гілочці. Коктейльні вишні в сиропі з італійського лікеру «Мараськін»
застосовують для прикраси коктейлів (вони можуть бути червоними, желтооранжевих і синіми з апельсиновим присмаком, зеленими з присмаком м'яти).
Крім того, коктейлі прикрашають часточками лайма, мандаринів, ананасів, персиків, скибочками або кружальцями папайї, ківі, карамболи і цитрусових, диннимі кульками, фізалісом, лічі, синіми і зеленими ягодами винограду, малиною, полуницею, гілочками смородини, кружками бананів, маленькими консервованими , яблуками або грушами, кумквата; ананасними листям, які формують у вигляді віяла і нанизують на шпажку.
Екзотичні коктейлі, наприклад, «Багама Мама», «Піна Колада», «Блакитні Гаваї», в основному включають тропічні інгредієнти, які добре поєднуються з листям і часточками ананаса, папайї, кокоса, манго, темно-зеленою м'якоттю ківі, представляючи прекрасні композиції .
Чудовою прикрасою коктейлів можуть стати часточки або скибочки яблук з контрастною за кольором зеленою і червоною шкіркою, витончені трояндочки з тонко зрізаною шкірки темних томатів. Такі трояндочки укладають на кружечки огірка і вільно опускають на поверхню коктейлю.
Прикрашаючи овочами пікантні змішані напої та коктейлі, використовують дрібні цибулинки, огіркову шкірку або гуртки огірка, солодкий перець «Пепероні», фаршировані оливки, дрібноплідні томати, живці селери, свіжу зелень (коктейлі з томатним і іншими овочевими соками оформляють гілочкою базиліка, напої з лимонним соком - мелісою, напої з м'ятним лікером або сиропом - листям м'яти).

Комментарии